RAMAZAN AYINDA Güney Kore mutfağını sofranıza taşıyın! 13. gün iftar menüsünde neler olmalı?

13. gün iftar menüsünde bugün Güney Kore mutfağı yer alıyor. İçeriği tam bir vitamin deposu olan bu menü sayesinde iftar saatiniz dolu dolu geçecek. İftar menüsünde en sağlıklı olan Güney Kore yemeklerini sizler için derledik. Peki 13. gün iftar menüsünde neler olmalı? Yanıtı haberin detayında...

Fatimatüzzehra Maslak

Ramazan ayında geldiğimiz 13. günde Güney Kore mutfağıyla sofranızı zenginleştirin. 13. gün iftar sofrasında yer alacak olan Güney Kore yemekleri son yılların en trendleri arasında yer alır. Ramazan ayında her gün bir yöre ya da bir ülkenin en sevilen lezzetlerinden oluşan menülerle farklı lezzetler tadın.

Güney Kore yemekleri son yılarda oldukça popüler olmasının nedeni artan restoranlardır. Ülkemizde hemen hemen her şehirde bulunan Güney Kore yemekleri aynı zamanda mutfaklarımızda da yerini aldı.

13. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Tavuk Suyuna Sebzeli Noodle Çorba

Kimchi

Bulgogi

Bingsu

Bu lezzetler sayesinde oruç süresinde ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri depolar. Özellikle Bulgogi ve Çorba vücudunuzun en çok ihtiyacı olan kolajeni fazlasıyla sağlar.

BULGOGİ

Etli dönere benzeyen ancak bir o kadarda farklı bir lezzettir.

300 gram dana etini ince ince dilimleyin.

Soya sosuna batırdığınız dana etini bir tavaya susam yağı ekleyip ilave edin.

Başka bir tavada 2 diş sarımsak ve bir adet soğanı ince ince dilimleyerek karamelize edin.

Ardından üzerine 2 dal yeşil soğanı keserek ekleyin.

Karabiber, kimyon, soya sosu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karamelizenin içine ekleyip yarım çay kaşığı tuz koyun.

Karışımı etin üzerine döküp 10 dakika kavurun.

Afiyet şifa olsun...

RAMAZAN AYINDA Sivas mutfağı ile ete doyun! 12. gün iftar menüsünde neler olmalı?