AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ramazan ayının 3. gününde zengin bir mutfakla sevdiklerinizi ağırlamak isterseniz bu menü tam size göre. Yormayan ancak içeriğindeki tariflerle tam bir vitamin deposu olan menü için kollarınızı sıvayın. Kolay tarifler sayesinde yorulmadan oruçluyken bu lezzetleri yapabilirsiniz.
İftar menüsünü her gün düşünmeyin. Bu menüler sayesinde istediğiniz misafiri ağırlayabilirsiniz. A vitamini bakımından zengin olan havuç çorbasına eşlik eden tavuk köftesiyle beraber zirveyi soslu lahana ile kapatın.
Havuç çorbası
Lahana salatası
Tavuk köftesi
Bulgur pilavı
Şekerpare
Menüde yer alan bu lezzetler sayesinde daha dinç ve sağlıklı bir iftar yapmış olursunuz. Kırmızı et yerine tercih edeceğiniz tavuk köftesi tam bir protein deposudur. Buna eşlik olarak nane limon şerbeti de yapabilirsiniz.
HAVUÇ ÇORBASI
2 adet havucu ve patatesi rendeleyip ocağa koyun. Üzerine 5 su bardağı su ilave edin.
Ardından başka bir tencerede bir yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı unu ve bir çay barağı sütü ve istediğiniz baharatları koyun.
Bu karışımı daha sonra havuç ve patatestin üzerine dökün.
Bir diş sarımsak rendeleyip karıştırın.
Hafif ağırlaşan çorbanın altını kapatın.
BULGUR PİLAVI
Bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağı dökün. Ardından içine 2 yemek kaşığı tel şehriye ve bir su bardağı bulgur koyun. Bir paket et bulyon ve bir tatlı kaşığı salça koyun üzerine 2 buçuk su bardağı ılık su ve istediğiniz kadar tuz ilave edin. Ocağın altını kısın. 20 dakika sonra servise hazır!