RAMAZAN AYINDA Amasya mutfağının en sevilenleri! 9. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Zengin mutfak çeşitlerinden biri olan Amasya'dan gelen lezzetleri ramazan ayının 9. gün iftar menüsünde yer verebilirsiniz. Kuracağınız iftar sofrasında yer alacak olan Amasya mutfağının en nefis lezzetleri sayesinde damaklarını bayram edecek. Peki 9. gün iftar menüsünde neler olmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

9. gününe geldiğimiz Ramazan ayında sofranızda yer alacak olan lezzetleri Amasya mutfağından seçmenizi tavsiye ederiz. Hem vitamin bakımından zengin hem de doyurucu olan Amasya mutfağının lezzetleri 9. gün iftar sofranızı şenlendirir.

Ramazan ayında gün gün iftar sofralarını düşünmeyin sizler için en lezzetli olan tarifleri derledik. Bu kez Osmanlı'nın mutfağını oluşturan Amasya şehrinin gözbebeği lezzetleri bir araya getirdik. İçeriğinde protein, antioksidan ve daha birçok vitamin barındırır.

Osmanlı padişahlarını şaha kaldıran şerbet! Bu içecekten sonra 3 kıtaya hakim olduk, kızılcıklı gül şerbetinin püf noktası

Yalancılıkta sanat olan lezzet! Kıymasız mantı nasıl yapılır?

9. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Yayla Çorbası

Söğüç Salata

Kıymasız Mantı

Kızılcık Şerbeti

Etli Bamya

Fırında Sütlaç

Zengin olan bu menüde en çok Yayla Çorbası sizlerin vazgeçilmezi olur. Mevsim geçişlerinde yaşanan hastalıkları anında bertaraf eden Yayla Çorbası bağışıklığı hastalıklara karşı güçlendirir. Vücudun direncini artırdığından uzmanlar tarafından da sık sık tavsiye edilir.

Çorba kasesini başınıza dikip içeceksiniz! İftar sofrasından kaldırmayan yayla çorbası tarifi

ETLİ BAMYA

300 gram kuru bamyayı yıkayın.

Bir tencereye bir adet soğanı küp küp kesip koyun.

Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin.

Ardından bir tatlı kaşığı biber salçası ve nane ilave edin.

Karabiber koyduktan sonra bamyaları ilave edip üzerine 4 su bardağı su koyup ocağın altını kısın.

Ardından 200 gram kuşbaşı kırmızı eti küçük bir tencereye koyun üzerine 2 su bardağı su ilave edin.

Etleri 250 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzüp bamya karışımının üzerine koyun.

10 dakikada böyle kaynatıp ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

RAMAZAN AYINDA Uzakdoğu Asya'nın en pratik lezzetleri! 8. gün iftar menüsünde neler olmalı?