AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ramazan ayının 11. gününde farklı bir iftar sofrası kurmak istiyorsanız Alman menüsü sizler için muazzam olacak. Bol soslu ve hafif olan bu Alman menüsü sayesinde Ramazan ayının 11. gün iftar menüsünü dolu dolu geçireceksiniz. Alman menüsü aynı zaman da güçlü bir vitamin deposudur.
İçeriğinde hem E vitamini hem karbonhidrat hem de kalsiyum bakımından zengindir. Bu menü uzun süre açlığınızı anında bastıracak. Sizler için bu zengin menüyü bir araya getirdik.
Karnabahar Çorbası
Alman Soslu Salata
Elma Suyu
Bratkartoffeln
Kasekuchen
Almanya da sıklıkla tüketilen Bratkartofflen ana malzemesi patates ve pastırmadır. Fırınlanmış bu lezzeti sosu damaklarda kalır. Ayrıca Kasekuchen de tam bir limonlu cheesecakedir. Bu lezzetler hem hafif hem de damakları şenlendirir.
BRATKARTOFFELN
500 gram küçük patateslerin kabuklarını soyun. Yuvarlak formda kesin. Bir çömlek tarzı tepsinin içine bir yemek kaşığı tereyağı sürün.
Bir tavada bir soğan ve havucu karamelize edin. İçeriğinde yarım çay kaşığı karabiber ve toz biber dökün. Ardından 2 diş sarımsak rendeleyin.
Tereyağı sürdüğünüz tepsiye patatesleri ve pastırmayı serin. Üzerine karamelize sosunu dökün. 200 derecelik fırına verin. 40 dakika sonra fırından çıkarın.