RAMAZAN AYINDA Alman mutfağıyla sevdiklerinizi karşılayın! 11. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Az çeşitli olmasına rağmen Alman mutfağında soslu yemekler oldukça dikkat çekicidir. Alman mutfağını Ramazan ayında sofranıza taşımak istiyorsanız bu menü tam size göre. Soslarla zengin olan Alman menüsündeki tariflerle 11. iftar sofranıza eşlik edecek. Peki 11. gün iftar menüsünde neler olmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ramazan ayının 11. gününde farklı bir iftar sofrası kurmak istiyorsanız Alman menüsü sizler için muazzam olacak. Bol soslu ve hafif olan bu Alman menüsü sayesinde Ramazan ayının 11. gün iftar menüsünü dolu dolu geçireceksiniz. Alman menüsü aynı zaman da güçlü bir vitamin deposudur.

İçeriğinde hem E vitamini hem karbonhidrat hem de kalsiyum bakımından zengindir. Bu menü uzun süre açlığınızı anında bastıracak. Sizler için bu zengin menüyü bir araya getirdik.

Tek bir kasesi tam bir folik asit deposu! Karnabahar çorbası nasıl yapılır?

11. İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Karnabahar Çorbası

Alman Soslu Salata

Elma Suyu

Bratkartoffeln

Kasekuchen

Almanya da sıklıkla tüketilen Bratkartofflen ana malzemesi patates ve pastırmadır. Fırınlanmış bu lezzeti sosu damaklarda kalır. Ayrıca Kasekuchen de tam bir limonlu cheesecakedir. Bu lezzetler hem hafif hem de damakları şenlendirir.

BRATKARTOFFELN

500 gram küçük patateslerin kabuklarını soyun. Yuvarlak formda kesin. Bir çömlek tarzı tepsinin içine bir yemek kaşığı tereyağı sürün.

Bir tavada bir soğan ve havucu karamelize edin. İçeriğinde yarım çay kaşığı karabiber ve toz biber dökün. Ardından 2 diş sarımsak rendeleyin.

Tereyağı sürdüğünüz tepsiye patatesleri ve pastırmayı serin. Üzerine karamelize sosunu dökün. 200 derecelik fırına verin. 40 dakika sonra fırından çıkarın.