Ramazan ayının ilkbahar mevsimine denk gelmesi, susuz kalınan saatlerin daha zor geçmesine sebep olacak. Sıcak havalarda uzun süre susuz kalmak, bazı sağlık sorunlarına yol açar. Sıcak havalarda vücuttaki su kaybı düzeyi artış gösterir. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, ramazan ayına özel 5 içecek tarifi hazırladı... İşte o tarifler...
Ev yapımı limonatanın içine katacağınız birkaç yaprak nane ve az miktarda zencefil hem serinlemenize hem de sindirim sisteminizin rahatlamasına destek olacaktır.
1 çay bardağı limon suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çay bardağı portakal suyu
½ çay bardağı soğuk su
Tüm malzemeleri iyice karışana kadar rondodan geçiriyoruz. Afiyetle tüketiniz.
Ramazan ayının en büyük problemlerinden birisi kabızlık problemidir. Besin alımının uzun süre olmaması nedeniyle bağırsak hareketlerinde azalma olmakta ve buna bağlı olarak da bir çok kişide kabızlık yaygın olarak görülebilmektedir.
1 su bardağı kefir
1 yemek kaşığı chia
1 çk hindistan cevizi
1 top sade dondurma
8 adet çilek
Chia tohumunu 1 su bardağı kefir içerisinde 1 saat buzdolabında bekletiyoruz ve sonra tüm malzemeleri blenderdan geçiriyoruz.
Gün içerisinde kaybettiğiniz mineral ve sıvı açığını yerine koymak için iyi bir protein kaynağı olan ve doygunluk sürenizi uzatan ayran çok iyi bir tercih olacaktır. Ayranın içerisine birkaç yaprak nane ve su yerine sade maden suyu katarak yemek sonrasında midenizin rahatlamasını da sağlayabilirsiniz.
Gün içerisinde açlığa bağlı olarak düşen kan şekerinizin çabuk toparlanmasını sağlamak için evde hazırladığınız şekersiz kompostoyu orucunuzu su ile açtıktan sonra tüketebilirsiniz. Böylece kan şekeri düşmesine bağlı yaşayacağınız yorgunluk halini uzaklaştırmış ve toparlanmanızı daha kısa sürede sağlamış olacaksınız. Aynı zamanda şeker eklemeden hazırladığınız komposto sizi rafine şeker alımından koruyarak kilo kontrolünüzü de yapmanızda da fayda sağlayacaktır.