ELİF ÇARMAN
Kahvaltıda yumuşacık mayasız poğaçalar çok leziz ve doyurucu olur. Puf puf yumuşacık mayasız poğaçaların kokusu tüm eve yayılır ve iştah kabartır. Kolay ve pratik yumuşacık mayasız poğaça tarifi ile bir daha pastaneden almayacaksınız.
Puf puf yumuşacık mayasız poğaçanın en önemli püf noktası malzemelerin ılık olması. Peki ağızda dağılan puf puf yumuşacık mayasız poğaça nasıl yapılır? Pastanenin yolunu unutturacak poğaçanın malzemeleri neler? İşte detaylar..
Malzemeler:
2 tane yumurta (bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırın),
1 su bardağı yoğurt,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz (silme),
2 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
İç malzemesi için:
Beyaz peynir,
Üzeri için malzemeler:
Yumurta sarısı,
Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini streç film ile örtüp yardım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru bezelere bölün.
Hamuru avucunuzun içinde açın. Ortasına bir miktar peynir koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine mayasız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
Puf puf yumuşacık mayasız poğaça tarifiniz hazır, afiyet olsun!