Puf puf kabaran pişi tarifi: Mayasız ama lezzet deryası

Pişilerin tam kabarması ve yağ çekmemesi için bu tarifi deneyebilirsiniz. Kahvaltılık pişiler için kıvam tutana kadar yoğurabilirsiniz. Yoğurma sonrası hamurun üzerini örterek dinlendirebilirsiniz. 30 dakika boyunca. İşte tarifi...

HABER MERKEZİ

Kahvaltılık enfes pişiler pratik bir şekilde sofrada oluyor. Yağ çekmeyen ve doyurucu olan pişi nasıl yapılır? Karbonatla da kabaran lezzetli pişi için adım adım tarifi deneyebilirsiniz...

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Çukur bir kaseye unu koyup ortasını havuz şeklinde açın

Kalan tüm malzemeyi ekleyip elinizle birbirine karıştırıp hamur haline getirin.

Kıvamı toparlanana kadar güzelce yoğurun ve üstünü örtüp tezgahta yarım saat kadar dinlendirin.

Daha sonra tezgahı hafifçe unlayıp hamuru koyun, hamurun üstüne de biraz un serpip merdaneyle açın.

Büyükçe bir çay bardağının ağzıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkartın.

Kızartma tenceresine 4-5 parmak derinliğinde yağ koyup iyice kızdırın ve hamurları kızartın.

Hamurları çevirerek her yanını kızartın ve kağıt havlu koyduğunuz tabağa alın, hepsi kızarınca afiyetle yiyebilirsiniz.