AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Hafta sonu kahvaltı sofralarında sıklıkla tercih edilen pişiyi okul ve iş yeri içinde hazırlayabilirsiniz. İçeriğine peynir ve dereotu ekleyerek daha çeşitli yapacağınız pişi tarifinin püf noktalarını sizler için araştırdık. Zengin kahvaltı sofrası sağlayan pişi tarifinin en kolay ve en basit halini bu tarifte.
Ara öğün ve beş çayı içinde gerekli olan pişi hamurunu bir kaç saat önceden hazırlamanız tavsiye edilir. Bu sayede pişi daha kabarık pişer.
1 su bardağı ılık su
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
2\5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı sıvı yağ
Hamurun daha yumuşak olması için elinizi unlayarak hamurdan parça koparın. Ayrıca hamuru pişirmeden 2 saat önce yapın.
Bir kasenin içine ılık suyu ilave edin. Akabinde içine şeker, tuz ve yaş maya ekleyin.
Blendrıdan tüm malzemeleri geçirin.
Ardından yavaş yavaş unu ilave edip karıştırın.
Her unu ilave ettiğinizde hamur kıvamını kontrol ederek yoğurun.
Yaklaşık 15 dakika boyunca yoğurun.
Üzerini örtüp bekleyin.
2 saat sonra bir derin tencerede sıvı yağı ekleyip kızmasını bekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlatın.
Kızgın yağın içine atın.
Tüm hamuru kızarttıktan sonra pişileri yağ çeken bir kağıdın üzerine çıkartın.