Püf noktasını unutmayın! Puf gibi kabaran pişi tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pişinin puf puf kabarmasını istiyorsanız haberimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Püf noktasını atlamadan yapacağınız pişi tarifi damaklarınızda tat bıraktıracak. İşte puf gibi kabaran pişi tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hafta sonu kahvaltı sofralarında sıklıkla tercih edilen pişiyi okul ve iş yeri içinde hazırlayabilirsiniz. İçeriğine peynir ve dereotu ekleyerek daha çeşitli yapacağınız pişi tarifinin püf noktalarını sizler için araştırdık. Zengin kahvaltı sofrası sağlayan pişi tarifinin en kolay ve en basit halini bu tarifte.

Ara öğün ve beş çayı içinde gerekli olan pişi hamurunu bir kaç saat önceden hazırlamanız tavsiye edilir. Bu sayede pişi daha kabarık pişer.

PUF GİBİ KABARAN PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım yemek kaşığı toz şeker

1 paket yaş maya

2\5 su bardağı un

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 Su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamurun daha yumuşak olması için elinizi unlayarak hamurdan parça koparın. Ayrıca hamuru pişirmeden 2 saat önce yapın.

Bir kasenin içine ılık suyu ilave edin. Akabinde içine şeker, tuz ve yaş maya ekleyin.

Blendrıdan tüm malzemeleri geçirin.

Ardından yavaş yavaş unu ilave edip karıştırın.

Her unu ilave ettiğinizde hamur kıvamını kontrol ederek yoğurun.

Yaklaşık 15 dakika boyunca yoğurun.

Üzerini örtüp bekleyin.

2 saat sonra bir derin tencerede sıvı yağı ekleyip kızmasını bekleyin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlatın.

Kızgın yağın içine atın.

Tüm hamuru kızarttıktan sonra pişileri yağ çeken bir kağıdın üzerine çıkartın.

Afiyet şifa olsun...

Metabolizmanın en sevdikleri! Fırınlanmış avokadolu yumurta tarifi

En ucuz ve hızlı kahvaltılık! Patates çırtması tarifi