Pilav yapılışının çeşitli önemli noktaları var. Mis gibi bembeyaz pilav için öncelikle limon suyunu hazır tutmalısınız. Peki tane tane dökülen pirinç pilavı nasıl yapılır?
Pirinç pilavı pişirirken, yalnızca 1 çay kaşığı limon suyu ilave etmenin bile pilavınızın bembeyaz ve tane tane olmasına yardımcı olacağını biliyor muydunuz?
PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?
Limon suyunun kendine has asidik kabiliyeti, pirinç pilavının bembeyaz olmsasını sağlarken aynı zamanda ağır tereyağ kokusunu da emerek daha hafif bir lezzet ortaya çıkmasına katkı sunar. Bu pratik ama oldukça tesirli püf noktaları uygulayarak, pilavınızın mis gibi kokmasını ve parlak olmasını sağlayabilir, enfes sunumu ile eşsiz bir deneyim yaşatabilirsiniz.
Aynı zamanda, C vitamini deposu limonun suyunun sağlık bakımından da birçok faydası olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Besleyici ve enerji verici bir pirinç pilavı için, ilk yapacağınız tarifte mutlaka bu tüyoyu kullanmanızı öneririz.
Önemli bir not: Masterchef'in sevilen jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya da pilav yaparken limondan faydalandığını ve limonun pilavı bembeyaz yaptığını söyledi. Evet, sadece limon suyu değil limon da pilavı parlatmaya yetiyor.
LAPA PİLAV NASIL KURTARILIR?
Lapa pilavı kurtarmak için öncelikle pilavı geniş bir tepsiye veya yayvan bir tencereye alın ve pilavın havalanmasını sağlayın. Üzerine biraz sıcak su ekleyin ve bir çatal yardımıyla pilavı hafifçe karıştırarak tanelerin birbirinden ayrılmasını sağlayın. Ardından, tencereyi kısık ateşe koyun ve pilavın suyunu çekmesi için kapağı kapalı bir şekilde 5-10 dakika daha pişirin. Pilavın fazla suyunu çekmesini ve tane tane olmasını sağlamak için pilavı buharda bir süre bekletebilirsiniz. Son olarak, pilavı tekrar karıştırarak servis yapın.