Pişide önemli olan püf nokta asla yağ çekmemesi. Kızgın yağda pişirilen pişi yağ çekmiyor. Her iki trafın pempeleşip kızarması gerekiyor. Peki kahvaltılık pişi nasıl yapılır?
Pişinin en çok kahvaltıya yakıştığı bir gerçek. Pişi hamuru bardak yardımıyla parçalara bölünmeli. Peki yumuşacık ve lezzetli pişi nasıl yapılır?
MAYASIZ PİŞİ TARİFİ İÇİN
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5-3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Sıvı malzemeleri ve kabartma tozunu karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru iki parçaya bölelim merdane ile böldüğümüz parçaları açalım.
Çok ince olmasın açtığımız hamur.
Daha sonra bardak yardımıyla keselim.
Diğer hamuru da aynı şekilde açalım.
Kalan hamur parçalarından tekrar beze yapıp onları da açıp aynı şekilde keselim son kalan küçük parçaları da elimizde şekil verelim.
Kızgın yağda kestiğimiz hamurları arkalı önlü kızartırım yap bol olursa güzel kabarır ve yağ çekmez.