Puf börek kıvamında pişi tarifi! 1 yemek kaşığı sıvı yağ yetiyor

Pişi kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti. Puf börek kıvamında pişinin püf noktası ise yumuşak bir hamur elde etmek. Peki pişi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hamur işi sevenler bu tarife bayılıyor: Pişi... Kıvamında bir pişi için hamuru iyice yoğurmak şart. Peki kahvaltıların gözde tarifi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

PİŞİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt (Bardak ölçüsü 200 ml)

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

Kızartmak için

Sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk önce yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup çırpıcı yardımıyla çırpalım.

Ununu azar azar ilave edip orta yumuşaklıkta pürüzsüz bir hamur elde edelim.

Hamuru iki eşit parçaya bölün.

Tezgaha hafif unlayarak bezeyi ince olmayacak şekilde açalım.

Bardak yardımıyla keselim.

Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapalım.

Tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım.

Kızaran yağa hamurları koyup altın sarısı rengini alana kadar iki tarafını kızartalım.

Havlu kağıt serilmiş tabağa alalım yapanlara şimdiden afiyet olsun.