Puding kıvamında yumuşacık incir uyutması tarifi! Mutfağınızda başka tatlıya yer yok! Bir kez tadına bakan bir daha isteyecek

İncir uyutması çok sağlıklı ve lezzetli bir tatlı. İncir uyutması kaselerde servis ediliyor. İncir uyutması için incirlerin sıcak su içerisinde yarım saat yumuşaması gerekiyor. İşte incir uyutması tarifi...

Hilal Çakır

İncir uyutması tatlısı içerisine giren malzemelerin her biri çok sağlıklı. Peki lezzetli incir uyutması nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

İncir tatlısı birkaç malzemeden oluşuyor. Kalorisi düşük lezzetli fazla incir uyutmasının detaylarını sizler için kaleme aldık.

İNCİR UYUTMASI TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı süt

3 adet kuru incir

3 adet ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

İncirlerin yumuşaması için sıcak suyun içinde yarım saat bekletiyorum.

Sonra suyun içinden alıp küçük küçük doğruyorum.

Bu sırada sütü ısıtıyorum ama öyle çok kaynar olmayacak, normal sıcaklıkta olmalıdır.

Doğranmış incirler ve sütü bir kasede karıştırıyorum. Bu aşamada kimileri blender kullanıp inciri sütle beraber çekiyor.

Sonra tatlıyı alıp kaselere pay ediyorum ve üzerini ceviz içi ile tarçınla süslüyorum.

Şimdi geldik en önemli noktaya, incir uyutması kaselerini oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletiyoruz. Ondan sonra dolaba kaldırıyoruz. Eğer, bir gece buzdolabında beklerse çok daha koyu kıvamlı oluyor.

NOTLAR

Bekletme süresinde bir nevi incir sütü mayalıyor ve yoğurt gibi koyu kıvam veriyor.

Bir adet kuru incir 50 kaloridir.

Bir bardak süt 50 kaloridir.

Diyet tatlı tarifi afiyet şifa olsun, verilen malzemelerle iki üç küçük kase tatlı çıkıyor.