Protein patlaması! Bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir?

Normal yumurtanın 10 katı bir protein deposu olan bıldırcın yumurtasını sofralara taşımanın zamanı geldi. Gelişime destek veren bu lezzet hastalıklarda karşıda vücudu korur. Peki bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bıldırcın kuşlarından elde edilen yumurtanın özellikle sarı kısmı insan vücuduna faydalar sağlar. Kahvaltılarda tüketilmesi daha faydalı olan bıldırcın yumurtasının tarifini sizler için radarımıza aldık. Enerji deposu olan bıldırcın yumurtası, kış aylarında vücudun ihtiyacı olan D vitaminini de sağlar. Bu da gelişime olumlu katkılar sağlar.

Bıldırcın yumurtasının 3 farklı pişirilme yöntemi vardır. Ancak uzmanlar çocuklara bıldırcın yumurtasını çiğ içirmenin taraftarıdır. Çiğ tüketilen bıldırcın yumurtası astım ve soğuk algınlığını ortadan kaldırır.

PEKİ BILDIRCIN YUMURTASI NASIL PİŞİRİLİR?

Besin değerinin kaybolmaması için ortalama 5 dakika suda kaynatın. Ayrıca sade tüketilerek içeriğindeki vitamin depolarından fazla fazla faydalanabilirsiniz.

Omlet tarzı tüketiminde normal yumurtayla hiçbir farkı yoktur. Sebzelerle tüketimi faydasını 2 katına çıkartır. Bir kabın içine 3 bıldırcın yumurtası 1 mantar ve bir de biber doğrayın. içine tuz ilave edip karıştırın. Bu karışımı tavaya dökerek omlet yapın.

En yaygın tüketim şekli ise çiğ halde tüketilmesidir. Uzmanlar çiğ halde tüketilen yumurtanın faydalarının saymakla bitmediğini açıklar.

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Vücudun bağışıklık sitemini güçlendirir.

Kolesterolü dengeleyerek tansiyon hastalığının önüne geçer.

A vitamini bakımından zengindir.

Doğurganlığı artırır.

Kan değerlerini dengeler.

Pazar kahvaltı sofralarının gözbebeği! Parmak ısırtan paçanga böreği tarifi

C vitamini deposu! Cennet Hurması reçeli nasıl yapılır?