AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bıldırcın kuşlarından elde edilen yumurtanın özellikle sarı kısmı insan vücuduna faydalar sağlar. Kahvaltılarda tüketilmesi daha faydalı olan bıldırcın yumurtasının tarifini sizler için radarımıza aldık. Enerji deposu olan bıldırcın yumurtası, kış aylarında vücudun ihtiyacı olan D vitaminini de sağlar. Bu da gelişime olumlu katkılar sağlar.
Bıldırcın yumurtasının 3 farklı pişirilme yöntemi vardır. Ancak uzmanlar çocuklara bıldırcın yumurtasını çiğ içirmenin taraftarıdır. Çiğ tüketilen bıldırcın yumurtası astım ve soğuk algınlığını ortadan kaldırır.
Besin değerinin kaybolmaması için ortalama 5 dakika suda kaynatın. Ayrıca sade tüketilerek içeriğindeki vitamin depolarından fazla fazla faydalanabilirsiniz.
Omlet tarzı tüketiminde normal yumurtayla hiçbir farkı yoktur. Sebzelerle tüketimi faydasını 2 katına çıkartır. Bir kabın içine 3 bıldırcın yumurtası 1 mantar ve bir de biber doğrayın. içine tuz ilave edip karıştırın. Bu karışımı tavaya dökerek omlet yapın.
En yaygın tüketim şekli ise çiğ halde tüketilmesidir. Uzmanlar çiğ halde tüketilen yumurtanın faydalarının saymakla bitmediğini açıklar.
Vücudun bağışıklık sitemini güçlendirir.
Kolesterolü dengeleyerek tansiyon hastalığının önüne geçer.
A vitamini bakımından zengindir.
Doğurganlığı artırır.
Kan değerlerini dengeler.