Protein deposu barbunya yemeği nasıl yapılır? Barbunya yemeği tarifi ve malzemeleri

Özellikle yaz aylarında çok sevilen barbunya pratik yemek çeşitleri arasında yer alıyor. Meze olarak da tüketilen barbunya Türkiye'de farklı çeşitlerde pişiriliyor. Barbunya pilaki yaparak protein alabilir, menünüzü zenginleştirebilirsiniz. İşte akşam yemeğine saatler kala baklagilin en nefis hâli barbunya yemeği tarifi ve malzemeleri...

Barbunya ülkemizde yaygın olarak yetişen ve sevilerek tüketilen fasulyeler arasındadır. Uzmanlar, barbunyayı haftada en az iki kez tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki, barbunya yemeği nasıl yapılır?Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen barbunya zeytinyağı ile bir araya gelince ortaya lezzet şöleni çıkıyor. Barbunya yemeği tarifi ve malzemeleri haberimizde.

BARBUNYA YEMEĞİ MALZEMELERİ

2 su bardağı kuru barbunya,

1 adet büyük boy patates,

1 adet büyük boy havuç,

1 adet soğan,

1 adet büyük boy rendelenmiş domates,

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ,

1 tatlı kaşığı salça,

1 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz.

BARBUNYA YEMEĞİ YAPILIŞI

Barbunyaları damak zevkinize göre fazla veya diri haşlayın.

Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanları kavurun. Soğanlarına ardından salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip kısık ateşte birkaç dakika kadar kavurun.

Rendelenmiş domatesi ekleyip yine 5 dk. daha kavurun.

Üzerine haşladığınız barbunyaları ekleyin ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun.

Barbunyalar, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.

Ateşten alıp tuzunu ve şekerini ekleyin.

Soğuk servis yapın.

Servis esnasında maydanoz ve limonla süsleyebilirsiniz. Barbunya tarifiniz hazır. Afiyet olsun.

BARBUNYANIN FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklığı güçlendirir.

Antioksidan etkisi vardır.

Protein açısından zengindir.

Kemik gelimini destekler.

Cilt kırışıklıklarını giderir