Protein barı bir kahvaltılık omlet! Kavurmalı omlet tarifi, tadı tam kararında

Kavurma ve omlet birbirine çok yakışıyor. Dana kavurmayla yapılan bu tarif protein deryası. Peki nefis lezzet kavurmalı omlet nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Kavurmalı omlet ağır ateşte pişmeli. Yüksek sıcaklık kavurmayı sertleştirir. Lezzetli bir protein için bu tarif mutlaka denenmeli. İşte detaylar...

Kahvaltı sofralarına bol lezzetli ve proteinli bir dokunuş: Kavurmalı Omlet

Yapımı kolay, tadı efsane!

�� Kavurmalı Omlet Tarifi

�� Malzemeler (2 kişilik):

4 adet yumurta

100–150 g dana kavurma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

İsteğe bağlı: Kaşar peyniri, yeşil biber veya maydanoz

�� Yapılışı:

Kavurmayı ısıt:

Tereyağını tavada eritin.

Küp doğranmış kavurmayı 2–3 dakika sote edin ki kokusu ve yağı ortaya çıksın.

Yumurtayı çırp:

Yumurtaları bir kasede çırpın.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Eğer kaşar peynir ekleyecekseniz yumurta karışımına ilave edebilirsiniz.

Omleti pişir:

Yumurtayı kavurmanın üzerine dökün.

Kısık-orta ateşte, tavanın kapağını kapatarak yavaşça pişirin.

Kenarlar katlanacak kıvama geldiğinde ister katlayın ister düz servis edin.

Servise hazır:

Çıtır ekmek ve bol çayla sunun. ��

��️ Servis Önerisi:

Üzerine az miktarda pul biber ve taze maydanoz çok yakışır.

Yanında domates + salatalık ile tam bir kahvaltı menüsü olur ��

�� Püf Noktası:

Kavurma zaten tuzlu olduğundan ekstra tuz ilavesine dikkat edin.

Yüksek ateşte pişirmek omleti sertleştirir, kısık ateş en iyisi