Propolisi kimler tüketmemeli?

Propolis son zamanlarda kullanımı artan içeceklerden biri. Sağlığa faydası ie bilinen propolisin tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Peki, propolisi kimler tüketmemeli?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Propolis kanserden koruyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Ancak propolisi herkese faydalı olmayabilir. Peki, propolisi kimler tüketmemeli? İşte propolisi tüketememesi gereken kişiler...

PROPOLİSİ KİMLER TÜKETMEMELİ?

Bal alerjisi: Bala alerjisi bulunan bireylerin propolis kullanması güvenli olmayabilir. Çünkü propolisin de içerisinde bulunan maddeler bala karşı alerjisi bulunan bireylerde sorun çıkarabilir.

Alkol: Alkol kullanan bireylerin propolis kullanımı nulantı ve kusma gibi bazı mide problemlerine yol açabileceğinden alkol kullanan kişilerin propolis kullanması önerilmez.

Astım: Astım hastalığı bulunan bireylerin propolisi dikkat bir şekilde kullanması gerekmektedir. Bu bireyler propolisi kontrollü ve düşük miktarda kullanmalıdır.

Hamile ve emziren kadınlar: Hamile ve emziren kadınlar propolisi kullanmadan önce doktorlarına danışması gerekir. Çünkü propolisin bebekte ne gibi etkiler yapacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Yaklaşan ameliyatı bulunan kişiler: Propolis kanda sıvılaşmaya sebep olabileceği için ameliyat öncesi kullanımı tavsiye edilmez.