Vücuttaki iltihap yüksekliği CRP maddesinin yüksekliğine bağlı. Peki Osman Müftüoğlu'nun iltihabı düşüren tarifi nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...
OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN İLTİHAP SÖKÜCÜ ÖZEL TARİFİ
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Keten tohumunu öğütün. Yoğurdun içerisine tüm malzemeleri alın. İyice karıştırın. Afiyetle tüketin.
Zerdeçal,iltihap önleyici yani anti-enflamatuardır. Sahip olduğu antioksidan özellikten dolayı bakterilere karşı savaşır ve hücrelerimizi korur. Vücutta iltihap oluşumu birçok hastalığa davetiye çıkarır. Zerdeçal içindeki kürkümin sayesinde vücudun iyileşmesine katkı sağlar. Sağlığınızı korumak için yemeklerinizi baharatlandırırken mutlaka zerdeçalı da ekleyin.