Prof. Dr. Osman Müftüoğlu uyardı! Önemsiz deyip geçmeyin! Bunamayı hızlandırıyor

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, paylaştığı videolarla sağlık tavsiyeleri veriyor. Özellikle bellek, hafıza ve bunama konuları için uyaran Osman Müftüoğlu, 3 önemli soruna dikkat çekiyor. İşte erken bunama için dikkat edilmesi gerekenler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bellek yediğimiz, içtiğimiz her şeyden etkileniyor. Belleğe zarar veren her durum erken bunamaya sebep oluyor. Bellek için herkesin kafasına göre ilaç almaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ağrı kesiciler, pıhtı azaltıcı ilaçlar ve göz sağlığı için uyardı.

KAFANIZA GÖRE AĞRI KESİCİ ALMAYIN

Doktor tavsiyesi olmadan özellikle romatizma için kullanılan ağrı kesicilerin ciddi böbrek rahatsızlıklarına ve mide kanamalarına neden olabileceğini belirten Müftüoğlu, "Rastgele kullanılan ağrı kesiciler diyaliz yoluna götürebilir." dedi.

GÖZ HASTALIKLARI BUNAMAYA SEBEP OLABİLİR

Göz sağlığının belleği de etkilediğini belirten Osman Müftüoğlu, "Bazı göz hastalıkları bunama ihtimalini artırıyor. Göz tansiyonu olanların da bunama riski fazla." dedi.

PIHTI AZALTICI İLAÇLARA DİKKAT

Aspirin ve kan sulandırıcıların satışının özellikle pandemi döneminde arttığını belirten Osman Müftüoğlu, "Herkes birbirine aspirin öneriyor. Bu risklidir. Pıhtı azaltıcı ilaçları kullanma konusunda dikkat edin. Doktor önerisiyle kullanın. Mide kanaması ve beyin kanaması yapabilir." şeklinde uyardı.

Gençlerde yaygınlaşıyor dikkat! Meğer unutkanlık sebebi her gün yapılan o hatalarmış