Prof. Dr. Oğuz Özyaral, geçmeyen öksürüğe ve baş ağrısına karabaş otu çayını öneriyor. "Vitamin, mineral ve uçucu yağların yanısıra güçlü bir fitokimyasal deposudur." diyen Oğuz Özyaral sosyal medyadan birçok tarif veriyor. İşte zekâ güçlendirici karabaş otunun faydaları ve karabaş otu çayı tarifi...
KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI
Zeka ve hafızayı güçlendirir
Depresyon ve anksiyeteyi önler
Uykusuzluğu giderir
Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisini destekler
Antibakteriyeldir
Kan-damar sağlığını korur, kanı sulandırır
Romatizmal ve kas ağrıları ile kas yorgunluğunu giderir
Baş ağrısı ve migreni hafifletir
Sindirim sistemini güçlendirir, hazımsızlığa, kabızlığa ve mide gazına iyi gelir, mide bulantısını giderir
Ürogenital sistem enfeksiyonlarını alır
Kan kanseri, beyin tümörü, prostat, bağırsak, meme ve pankreas kanserlerini önleyicidir, gelişimini engeller
Cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır
KARABAŞ OTU ÇAYI TARİFİ
Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otunun kendisi ya da tohumları ağzı kapalı bir demlikte, 2-3 dakika boyunca kaynatılır, çay soğumadan, süzülür.
2 günde 1 kez, akşam yemeklerinden 2 saat sonra tüketilir,
İsteğe bağlı olarak çaya bal ve limon dilimleri eklenebilir.
Karabaş otunun suyu da tıpkı bitkinin yağı ve çayı kadar faydalıdır. Böbrek ve mesanedeki kumları düşürmenin yanı sıra balgam sökücüdür. Yüksek tansiyonu düşürür, sakinleştiricidir.
UYARI: İlk 10 gün içerisinde 5 defa çayı tüketin sonra 1 hafta ara verilir ve bir kür daha alınır. Yaklaşık bu ay boyunca 10 kez kullanmak demektir