Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan yaraları iyileştiren kür tarifi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu iltihap kurutan ve yaraları iyileştiren tariflerine bir yenisini ekledi. Beyaz dut kurusuyla yapılan karışımı şeker hastaları tüketmemeli. Peki yaraları iyileştiren kür nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu özellikle kandaki iltihabı kurutan beyaz dutu hastalar öneriyor. Peki kür nasıl yapılır? İşte cevabı...

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN BEYAZ DUT KÜRÜ

Kür 1: Egzamaya karşı

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika hafif ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer, egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizde ise, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.

Kür 2: Kandaki iltihaba karşı

Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz. Ilıyınca süzünüz, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına içilir. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce içilir. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır.