Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bu sebzenin suyunu sıkın diyor! Unutkanlıktan hafıza geriliğine şifa oluyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu havuç suyu kürünü hafıza ve unutkanlık için öneriyor. Peki İbrahim Saraçoğlu'nun havuç suyu ne zaman tüketilmeli? İşte yanıtı...

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu unutkanlığa iyi gelen besinleri açıklıyor. Hafızayı iyileştiren kür ise merak ediliyor. İşte detaylar...

İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Unutkanlık için 1 ay süreyle ara vermeden her akşam yemeğinden 2 saat sonra veya gece uyumadan hemen önce önce mutlaka taze sıkılmış havuç suyu içilmesi öneriliyor.

Bu uygulamayı yaparken lütfen havuçları her akşam taze olarak sıkınız. 30 günlük havuç suyu kullanımının ardından zihninizdeki değişimin farkına varacaksınız.

HAFIZAYA İYİ GELEN BESİNLER

Kırmızı Biber

İçerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde, uyarıcı etki gösteriyor. Özellikle acı olanı tercih edilmeli. Dimağı kuvvetlendirici olmasının yanı sıra, soğuk algınlığına da iyi gelir.

Üzüm

Özellikle kurutulmuş üzüm sınav dönemlerinde öğrenciler için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Unutkanlık için her gün mutlaka bir avuç siyah kuru üzüm yenmeli.

Soğan

Sarımsak gibi, kan dolaşımını sağlayıcı ve kanı temizleyici etkiye sahip. Damarda tıkanıklık yapan maddelerin fonksiyonlarına engel olur. Beyinsel faaliyetleri artırır. Zihin yorgunluğuna iyi gelen soğan, adeta C vitamini deposudur.