Prof. Dr. Erkan Topuz'un şifadır dediği kapuska tarifi! Hem şifa hem lezzet

Prof. Dr. Erkan Topuz, beyaz lahananın en büyük şifa olduğunu ve kapuska olarak tüketilebileceğini belirtiyor. Peki, şifa dolu olan kapuska tarifi nasıl yapılır? Günün kış yemeğini araştırıyorsanız işte en kolay kapuska tarifi ve malzemeleri...

Beyaz lahananın birçok yemeği var. Ancak kışın en çok yapılan lahana yemeği genelde kapuskadır. Pek kimse sevmese de aslında beyaz lahana çok faydalıdır. Prof. Dr. Erkan Topuz daha önceki röportajlarında beyaz lahananın şifa olduğunu ve kapuska olarak tüketilebileceğini belirtiyor. Peki, kapuska nasıl yapılır? İşte adım adım kapuska tarifi...

KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilo doğranmış lahana

1 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar kaynar su

İsteğe göre doğranmış bir adet patates

KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİ

Önce soğanları yemeklik doğrayın. Ardından tencereye tereyağını ekleyin ve soğanları kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Doğranmış lahanaları ekleyin ve karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra kaynar suyu ekleyin.

Birkaç tur kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyin.

Kısık ateşte pişirin. İstediğiniz yumuşaklığa ulaşınca ocağın altını kapatın. Kapuska hazır. Dileyenler içerisine patates de ekleyebilir.