Sindirimi kolaylaştıran ve tok tutma özelliği olan zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki zeytinin vücut sağlığındaki etkileri neler?
Canan Karatay, turp ve zeytinin faydalarını saymakla bitiremiyor. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendiren bu besinleri her gün tüketmek gerekiyor.
Karatay açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Turp yerseniz, turp gibi olursunuz. Beyaz peynir yanına 30-40 zeytin koyun.
Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız.
Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler...
Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz"
Zeytinin faydaları
Sindirimi kolaylaştırır.
Uzun süre tok tutar.
Kan yapar.
Kalp sağlığını korur.
Saç, cilt ve tırnakları besler.
Kanseri önler.
Zeytinin besin değeri
Faydalı yağlar yönünden zengin, zeytinin 100 gramında bulunan besin değeri şu şekildedir:
Karbonhidrat: 6,4 gr
Protein: 0,84 gr
Yağ: 10,9 gr
Lif: 1,6 gr
Kolesterol: 0
Sodyum: 735 mg
Potasyum: 8 mg
A vitamini: 17 iu
Zeytinin besin değeri tablosunda da görüldüğü gibi yağlı yapısına rağmen içeriğinde hiç kolesterol bulunmayan nadir yiyeceklerdendir.