Prof. Dr. Canan Karatay'dan hafızayı uçuran su tarifi! Bir gece beklemesi yeterli

Prof. Dr. Canan Karatay hafıza için ceviz tüketilmesini öneriyor. Karatay hoca aynı zamanda ceviz suyunun da beynin işleyişini düzenlediğini ifade ediyor. İşte hafıza dostu baharatlar...

Hafıza insanın yaşamı boyunca oldukça önemlidir. Hafızayı güçlü tutmak için doğal yöntemlerden faydalana bilirisiniz. Yüzyıllar önce İbni Sina bu konuda tavsiyelerde bulunmuş ve hafızaya iyi gelen baharatları sıralamıştır. Prof. Dr. Canan Karatay da İbni Sina'nın tavsiyelerine katılmış biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardalın hafızayı doğal yollardan güçlendirdiğini söylemiştir.

BU 4 BAHARATI EVİNİZDEN EKSİK ETMEYİN

İbni Sina'ya göre beyni güçlendiren baharatların başında biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardal geliyor.

Biberiye

Biberiye, zihinsel performansı artırarak, bilişsel fonksiyonları destekler.

Zencefil

Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirirken, bulanık görme gibi sorunlara da çözüm olabilir.

Zerdeçal

Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır.

Hardal

Hardal aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu diş ağrılarına iyi gelirken, balgam şikayetini de önleyebilir.

CANAN KARATAY'IN BEYNİ UÇURAN SU KÜRÜ

Prof. Dr. Canan Karatay, hafızayı güçlendirmek ve zihni tazelemek için ceviz suyunun önemine sık sık dikkat çeker.