Prof. Dr. Canan Karatay'dan bomba uyarı! Zeytin mutlaka böyle tüketilmeli

Prof. Dr. Canan Karatay sık sık yaptığı sağlıklı yaşam açıklamalarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Zeytin tüketmeyi öneren Karatay Hoca doğru zeytin tüketmenin formülünü açıkladı. İşte Canan Karatay'dan şaşırtan açıklamalar...

Zeytin metabolizmayı hızlandırır. Göz sağlığına iyi gelir. Ancak zeytini suda bekletip yemek hastalıklara neden olabilir. İşte detaylar...

CANAN KARATAY'DAN 'ZEYTİN' AÇIKLAMASI

Kısırlığın önüne geçin

Sabahları sık sık tükettiğimiz zeytinle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, "Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz." dedi.

Zeytinin faydaları

Kanseri önler

Zeytin, içerisinde kansere karşı mücadele eden maddeler içerir. Aynı zamanda A ve E vitaminleri mevcuttur. Bu maddeler ve vitaminler kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Göz sağlığını korur

Zeytin, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını korur ve gece görüşünü netleştirir. Ayrıca katarakt, sarı nokta hastalığı ve yaşa bağlı diğer göz hastalıklarının oluşumuna engel olur.

Kemik gelişimine yardımcı olur

Zeytin, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler ve yaşlılarda kırık riskini azaltır.

Antioksidan içerir

Zeytin, antioksidan açısından zengin bir besindir. Antioksidanlar, kalp hastalıklarına ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşumuna engel olur. Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir.