Pratik yemek tarifi denilince akla gelen 3 patlıcanlı yemek

Pratik yemek tarifi denilince akla ilk gelen patlıcanlı yemekler oluyor. Çünkü patlıcanın salatasından kızartmasına ve fırın yemeğine kadar birçok çeşidi yapılıyor. Musakka, şakşuka ve İslim kebabı en çok araştırılan pratik yemek tarifleri arasında yer alıyor. İşte ''Bugün ne pişirsem?'' diyenlere nefis yemekler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pratik yemek tarifi arayanlara 3 patlıcanlı yemek tarifi hazırladık. Musakka, şakşuka ve İslim kebabı en sevilen patlıcanlı yemekler arasında yer alıyor. Yanına sadece çorba ve pilav yaparak "Bugün ne pişirsem?" sorusundan kurtulabilirsiniz.

Günün yemek menüsüne karar veremeyenler ve tembelliği üstünde olanlar pratik yemek tarifi arayışına giriyor. Durum böyle olunca patlıcanlı ya da patatesli yemekler mutfağın imdadına yetişiyor. İşte tüm püf noktalarıyla en lezzetli pratik patlıcanlı yemekler...

MUSAKKA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan

350 gram kıyma

3 adet çarliston biber

2 adet rendelenmiş domates

1 adet orta boy soğan

1 su bardağı sıcak su

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıcak su

Tuz, karabiber, pul biber

MUSAKKA TARİFİ

Pratik yemek tarifi denilince birçok kişinin aklına ilk musakka gelir. Musakka için önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.

Ardından patlıcanların yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın. Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin. İstenen yumuşaklığı yakaladığınızda ocağı kapatın. Musakka tarifi hazır. Afiyet olsun...

KÜRDAN(İSLİM) KEBABI MALZEMELERİ

1 kilo patlıcan

1 kilo kıyma

Yarım kilo domates

Yarım kilo biber

Kıyma harcı ( yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta)

İki yemek kaşığı salça, biraz tuz

KÜRDAN(İSLİM) KEBABI TARİFİ

Kıyma harcını hazırlayın ve yoğurun.

Patlıcanları soyun ve uzun şerit hâlinde keserek tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.

Bu arada köfteleri kızartın ve bir kaba alın.

Patlıcanları da acısı çıktıktan sonra kızartın ve fazla yağı kağıt havlu ile alın.

İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste koyun ve ortasına köfte koyup kenarlarını kapatın.

Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyarak kürdan batırın ve tepsiye dizin.

Salça sosu yapıp üzerine dökün ve tepsi fırına sürün. Fırına göre 180 ve 200 derecede pişirin. Kürdan kebabınız diğer adıyla islim kebabınız hazır.

KÜRDAN KEBABI YANINA NE GİDER?

Kürdan kebabının yanına bir pilav çeşidi ve hafif bir çorba deneyebilirsiniz.

KÜRDAN KEBABININ PÜF NOKTASI

Kürdan kebabında patlıcan tadı önemlidir. Bu nedenle yemeği yapmadan önce patlıcanların acısı mutlaka giderilmelidir. Kızarttıktan sonra ise fazla yağ alınmalıdır.

ŞAKŞUKA MALZEMELER

3 Adet iri doğranmış sivri biber

4 Adet patlıcan

1 Çorba kaşığı zeytinyağı

1 Adet kıyılmış kuru soğan

2 Diş kıyılmış sarımsak

4 Adet küp küp doğranmış domates

1 Tatlı kaşığı toz şeker

Yeteri kadar tuz

KIZARTMAK İÇİN

Yeteri Kadar Sıvı Yağ

ŞAKŞUKA TARİFİ

Şakşuka tarifi için önce patlıcanları soyun ve küp küp doğrayın. Sıvı yağı kızdırın.

Patlıcanları ve biberleri tuzlayın, ayrı ayrı kızartın. Havlu kâğıt ile fazla yağını çektirin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı solana kadar tavada çevirin.

Domates ve şekeri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin, tuzunu serpin.

Domates sos ile kızarttığınız sebzeleri harmanlayıp servis edin. Afiyet olsun...