AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Çıtır tavuk ve coleslaw(lahana salatası) tarifi Benim Yemeğim'in 30 Haziran menüsü oldu. Yarışmacılar çıtır tavuk yaparak hem birbirlerine hem de Şef Rafet İnce'ye kendilerini beğendirmeye çalışacak. Tavuk göğsünden yapılan çıtır tavuk yanında lahana salatasıyla akşam yemeği menünüz olabilir. Evde bulunan temel malzemelerden yapılan çıtır tavuk ve coleslaw pratik yemek tarifleri arasında yer alıyor. Yanına pilav, makarna ya da patates yapabileceğiniz muhteşem yemek tarifi sizlerle...
ÇITIR TAVUK VE COLESLAW MALZEMELER
Çıtır tavuk için:
1 adet tavuk göğüs
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Dışını kaplamak için:
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
Tuz
1 su bardağı mısır gevreği
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Coleslaw için:
100 gram lahana
1 adet havuç
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım yeşil elma
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Tuz
ÇITIR TAVUĞUN YAPILIŞI
Çıtır tavuk için önce şerit şerit doğradığımız tavukları önce baharatlı unla kaplıyoruz. Sonra yumurta, krema, tuz ve karabiberli harca tavukları yediriyoruz. Son olarak blenderda çektiğimiz mısır gevreğine buluyoruz ve önceden kızdırdığımız yağda kızartıyoruz. kızarttığımız çıtır tavukların yağını almak için peçeteye alıyoruz.
COLESLAW'UN YAPILIŞI
İnce ince doğradığımız lahana ve rendelediğimiz havucu karıştırdıktan sonra üzerine yoğurt, mayonez, toz şeker, sirke, limon suyu ve tuz ilavesi yapıp karıştırıyoruz. Çıtır tavuk ve coleslaw salatasını tabaklıyoruz.