Pratik ve lezzetli kahvaltılık! Fırında kaşarlı patates tarifi...

Günün ve hafta sonunun en güzel öğünü olan kahvaltıda pratik ve lezzetli bir tarifle sizleri buluşturacağız. Karbonhidratın en faydalısı olan patatesi kahvaltı sofranıza taşıyın. İşte fırında kaşarlı patates tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Farklı lezzetlere açık biriyseniz. Kahvaltınızda görmek isteyeceğiniz patates kavurmasını sizler için radarımıza aldık. Kaşarla muhteşem uyum içinde olan patates tam bir İç Anadolu lezzetidir.

Zengin mutfak kültürüne sahip İç Anadolu'da patates bir çok lezzetin ana malzemesidir. Vücudun ihtiyacı olan enerjinin yüzde yüzünü karşılar.

FIRINDA KAŞARLI PATATES TARİFİ

MALZEMELER;

3 adet orta bot patates

1 adet biber

1 adet kırmızı biber

1 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı; kekik, pul biber, nane, tuz

YAPILIŞI;

Patatesleri soyup yuvarlak kesin.

Yuvarlak kesiğiniz patatesleri fırın tepsisine koyun.

Akabinde biberleri de kesip üzerine koyun.

Baharatlar ve sarımsakları da ilave ettikten sonra fırına verin.

İyice piştikten sonra çıkartıp 100 gram rendelenmiş kaşar koyun.

5 dakika daha fırında bekledikten sonra çıkartın. Yemeğiniz servise hazır.

AFİYET ŞİFA OLSUN...