AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Farklı lezzetlere açık biriyseniz. Kahvaltınızda görmek isteyeceğiniz patates kavurmasını sizler için radarımıza aldık. Kaşarla muhteşem uyum içinde olan patates tam bir İç Anadolu lezzetidir.
Zengin mutfak kültürüne sahip İç Anadolu'da patates bir çok lezzetin ana malzemesidir. Vücudun ihtiyacı olan enerjinin yüzde yüzünü karşılar.
3 adet orta bot patates
1 adet biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı; kekik, pul biber, nane, tuz
Patatesleri soyup yuvarlak kesin.
Yuvarlak kesiğiniz patatesleri fırın tepsisine koyun.
Akabinde biberleri de kesip üzerine koyun.
Baharatlar ve sarımsakları da ilave ettikten sonra fırına verin.
İyice piştikten sonra çıkartıp 100 gram rendelenmiş kaşar koyun.
5 dakika daha fırında bekledikten sonra çıkartın. Yemeğiniz servise hazır.
AFİYET ŞİFA OLSUN...