Pratik ve doğal saç maskesi! Bu yöntem ile kırık uçlar iyileşiyor

Muz, sağlıklı yaşam için en fazla tercih edilen meyvelerin başında geliyor. Fakat muz, lezzetli olmasının yanı sıra bazı malzemelerle birlikte güzellik rutinleri için de sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olabilen söz konusu meyve, birçok kişi tarafından saç sağlığı için kullanılıyor. İşte detaylar…

Muz insan sağlığına faydalı olmasıyla ön plana çıkıyor. Lezzetli olan muz, doğal saç maskesi olarak da kullanılabiliyor. Kolay bir şekilde hazırlanabilen doğal saç maskesi, kırık uçları iyileştirebiliyor. Ayrıca saç köklerini de güçlendirebiliyor. Muz ile yapılan doğal saç maskesi, sağlıklı saçlara kavuşmak isteyen pek çok kişi tarafından kullanılıyor.

PRATİK VE DOĞAL SAÇ MASKESİ

Evde pratik bir şekilde hazırlanabilecek doğal saç maskesi, kırık saç uçlarına iyi gelerek saç köklerini güçlendiriyor. İşte doğal saç maskesi için gerekli malzemeler;

  • 1 adet olgun muz.
  • 1 yemek kaşığı bal.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı.
  • HAZIRLANIŞI

    Muz, bal, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı tamamen pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırılır. İyice karıştığından emin olduktan sonra saça ve saç derisine uygulanır. Biraz ısınmasını sağlamak için bir duş bonesiyle saç kapatılabilir. Ortalama 15 dakika kadar bekledikten sonra saç yıkanabilir.

    İki Malzeme ile Doğal Saç Maskesi: Saçları dipten uca nemlendirerek besleyen doğal saç maskesi toplam iki malzeme ile yapılıyor. Söz konusu malzemeler; 1 adet muz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Hazırlanışı: Muz güzelce ezildikten sonra üzerine zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım saça ve saç derisine masaj yoluyla uygulanır. Durulama aşamasında geçmeden önce 30 dakika kadar beklenir.