AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'in bugünkü tarifi şeftalili tart oldu. Yarışmacılar şeftalili tart için birbirlerine ve Şef Rafet İnce'ye şeftalili tart için hünerlerini gösterecek. Peki, şeftalili tart nasıl yapılır?
İkindi çayı yanına pratik tatlı tarifleri araştırılıyor. Tart tarifleri ise bunların başında geliyor. Şefin önerisiyle pastacı kreması ve tart hamuru yapmaya ne dersiniz? İşte şeftalili tart hamuru tarifi ve malzemeleri...
ŞEFTALİLİ TART MALZEMELER
Tart Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Pastacı kreması için:
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
3 adet şeftali
1 yemek kaşığı esmer şeker
TART HAMURUNUN YAPILIŞI
Pratik tatlı tarifi denilince akla ilk gelen tart tarifleri oluyor. Tart tariflerinde önce tart hamuru yapmaya başlanır. Yoğurma kabına un, tereyağı, yumurta, toz şeker ekleyerek yoğuruyoruz. İki adet yağlı kâğıdın arasına yerleştirdiğimiz tart hamurunu merdane yardımıyla inceltiyoruz ve tart kalıbına yerleştiriyoruz. Hamuru çatal yardımıyla delerek önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
PASTACI KREMASININ YAPILIŞI
Pastacı krema tarifi için önce tencerede sütü kaynatıyoruz. Karıştırma kabına, yumurta sarısı ve toz şeker ekleyerek eriyene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Un, nişasta ve vanilya ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynamış olan sütten biraz ekleyerek ısı dengesini sağlıyoruz. Nişastalı karışımı tenceredeki sütümüze ekleyerek kıvam alana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Pişen tartımızın üzerine pastacı kremamızı yayıyoruz. İnce dilimler halinde doğradığımız şeftalileri pastacı kremasının üzerine diziyoruz ve son olarak esmer şekeri şeftalilerin üzerine serperek önceden ısıttığımız fırında şeftaliler karamelize olana kadar pişiriyoruz. Dolapta dinlendirdiğimiz tartı dilimleyerek servis ediyoruz. Şeftalili tart tarifi hazır. Afiyet olsun...