AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Hazır hamur olan milföy bir çok kişinin öğününü kurtarır. Oldukça pratik hamur ve yemekler yapılan bu eşsiz lezzeti bambaşka bir tarifle evlerinize taşıyoruz. Basit yapılan bu tarifle okul ve iş yerine götürülecek kahvaltılık lezzetiniz hemen hazır olacak.
Milföy hamurunu marketten alıp malzemelerinizi hazırlayın işte 20 dakika yapılan lezzet!
6 dilim milföy hamuru
150 gram rendelenmiş kaşar
150 gram rendelenmiş sucuk
Bir tatlı kaşığı salça
Tuz pul biber
Bir kabın içine rendelenmiş kaşar ve sucuğu ekleyin üzerine salçayı koyun. Sos kıvamına gelmesi için yarım çay bardağı ılık su koyup baharatları ekleyip karıştırın.
Akabinde milföy hamurunu elinizle genişletip tezgaha koyun.
İçine karışımdan ekleyip bohça gibi sarın.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp biraz susam dökün.
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
15-20 dakika dolmadan çıkarın.
Afiyet şifa olsun...