Pratik haşhaşlı revani tarifi

Haşhaşlı revani tarifi tatlı krizi gelenler için şerbetli tatlılar arasında en pratik olanı. Haşhaş taneleriyle güzel bir görüntü veren haşhaşlı revaniyi krem şantiyle servis edebilirsiniz. Tarif defteriniz için hazırladığımız pratik şerbetli tatlı tarifi özel günleriniz için kurtarıcı olabilir. İşte haşhaşlı revani tarifi ve malzemeleri...

Özel günlerde şerbetli tatlılar arasında pratik olan haşhaşlı revani tarifi merak ediliyor. Keki, şerbeti ve krem şanti olmak üzere üç aşamadan oluşan haşhaşlı revani hem kolay servis ediliyor hem de oldukça pratik. İşte tarif defterinize mutlaka eklemek isteyeceğiniz haşhaşlı revani tarifi ve malzemeleri...

HAŞHAŞLI REVANİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı haşhaş

1 su bardağı şeker

3 tane yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

İsteğe göre üzeri için:

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırın ocağa koyun. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Haşhaşlı revaninin kek hamuru için önce şekerle yumurtayı köpürtene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ilave edin karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Revaninin ilk adımı tamamdır.

Kek pişerken krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın. 15-20 dakika dolapta beklesin.

Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbeti biraz çektikten sonra üzerine krem şantisini sürün. Krem şanti sevmeyenler sade de tüketebilir. Şerbetli tatlı olduğu için şart değildir.

Haşhaşlı revaninin üzerini fıstıkla veya haşhaşla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...