Okan Kabuk
Sütlü tatlılar arasında en fazla tercih edilen yiyeceklerden biri sütlaç oluyor. Ayrıca soğuk olarak tüketilebilen söz konusu sütlü tatlı, yaz aylarında adeta içinizi de serinletebiliyor. Ayrıca sütlaç tarifinin pratik bir şekilde hazırlanabilmesi, fazlaca tercih edilmesine de yol açabiliyor.
Sütlaç tarifi, özellikle sütlü tatlı sevenler tarafından sıklıkla araştırılabiliyor. Nitekim tam kıvamında olmayan sütlü tatlı, istenilen tadı vermiyor. Bu nedenle tam kıvamında olan sütlaç tarifi araştırılabiliyor. Ayrıca söz konusu basit bir şekilde hazırlanabilen sütlaç tarifi ile adeta enfes bir lezzet ortaya çıkartılabiliyor.
1 litre süt.
2 litre su.
2 çay bardağı pirinç.
3 yemek kaşığı pirinç unu.
1,5 ila 2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmeyenler için 1,5 bardak tercih edilebiliyor).
1 su bardağı süt.
Tarçın.
Sütlaç tarifinin yapılabilmesi için öncelikle pirinç yıkanır ve su ile ateşe koyulur.
Pirinçler uzayarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Devamında soğuk süt eklenir.
Sonra 1-2 kere karıştırılır ve kaynaması beklenir.
Bekleme esnasında bir kasede pirinç unu, 1 su bardağı soğuk süt ile ezilir.
Tencerede kaynayan sütten 1-2 kepçe alınır ve kaseye ilave edilir (pirinç unu ılınmış olmalı).
Devamında pirinç unu tencereye eklenir ve ara sıra karıştırılarak ortalama 10 dakika kadar pişirilir.
Sonra toz şeker eklenerek karıştırılır ve 1-2 taşım kaynatılır.
Akabinde sütlaç kaselere paylaştırılır.
Hazırlanan sütlü tatlı soğuduktan sonra tercihe bağlı olarak üzerine tarçın eklenerek de servis edilebilir.