Pratik çikolatalı mousse tarifi ve malzemeleri

Çikolatalı mousse tarifi tatlı krizine girenlerin kurtarıcısı bir lezzet. Bitterden yapılan çikolatalı mousse tatlısının püf noktası çikolatanın benmari usulü eritilmesi ve tatlının topaklanmamasıdır. Pratik tatlı tarifi arayanlar ve çikolata sevenler için çikolatalı mousse tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Çikolatalı mousse tarifi hem pratik hem de lezzetli bir tatlıdır. Bitterden yapılan çikolatalı mousse tatlısının püf noktası çikolatanın benmari usulü eritilmesi ve tatlının topaklanmamasıdır. Bir de musun kalıplara koyulduktan sonra mutlaka üzeri kapatılmalıdır. İşte çikolatalı mousse tarifi...

ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

150 gram bitter çikolata

200 ml. krema

ÇİKOLATALI MOUSSE NASIL YAPILIR?

Kaynar su üzerine bir kap koyarak bitter çikolataları benmari usulü eritin. 100 gram kremayı ekleyin ve karıştırarak çikolatayla bir araya getirin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Soğuk kremayı da ekleyerek mikserle kıvamı koyulaşıp kabarana dek birkaç dakika çırpın. Hazır olan kremadan 3 kaşık ayırın.

Çikolatalı karışımın yarısını kremaya ekleyerek tekrar çırpın. Kalan yarısını da ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazır olan çikolatalı musu kâselerinize eşit şekilde paylaştırın. En az 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.

Çikolatalı musların üzerini muzla ya da çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz. Çikolatalı mousse hazır. Afiyet olsun...