Potasyum deposu! Muz reçeli nasıl yapılır?

Potasyum ve lif bakımından zengin olan lezzetlerin başında gelen muz reçeli, hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri kolayca karşılayan muz reçelinin yapımında püf noktalar var. Peki muz reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğadaki en güçlü lif kaynağı olan muzdan yapılan reçel, sağlık bakımından oldukça faydalıdır. Diyet listelerinde ilk sırada yer alan muz, sindirim sistemini çalıştırır. Kabızlık ve ishali aynı anda önleyen muz reçeli yapımı basit tüketimi de oldukça lezzetlidir.

Muzun kararmaması için yapılacak püf noktalara dikkat etmek lazım. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen muz reçeli aynı zamanda diyet listelerine de eklenebilir.

MUZ REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet yumuşak muz

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

1 su bardağı su

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine muzları iyice ezerek ekleyin.

Akabinde üzerine toz şeker ilave edin.

Su ve limon suyunu koyduktan sonra karıştırın.

Dipten karıştırmaya devam edin.

Ardından püre haline gelen muz reçelini ocaktan alın.

Cam bir kavanoza koyun.

Afiyet şifa olsun...

Anadolu mutfağının kahvaltılarda aranan lezzeti! Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Ağızda dağılan gevrek hamuruyla damaklarda iz bırakır! Elmalı turta nasıl yapılır?