AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğadaki en güçlü lif kaynağı olan muzdan yapılan reçel, sağlık bakımından oldukça faydalıdır. Diyet listelerinde ilk sırada yer alan muz, sindirim sistemini çalıştırır. Kabızlık ve ishali aynı anda önleyen muz reçeli yapımı basit tüketimi de oldukça lezzetlidir.
Muzun kararmaması için yapılacak püf noktalara dikkat etmek lazım. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen muz reçeli aynı zamanda diyet listelerine de eklenebilir.
MALZEMELER
2 adet yumuşak muz
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine muzları iyice ezerek ekleyin.
Akabinde üzerine toz şeker ilave edin.
Su ve limon suyunu koyduktan sonra karıştırın.
Dipten karıştırmaya devam edin.
Ardından püre haline gelen muz reçelini ocaktan alın.
Cam bir kavanoza koyun.
Afiyet şifa olsun...