AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Portakallı kek ya da portakallı pasta çay yanına en sevilen çeşitlerden. Peki, portakallı pasta nasıl yapılır?
Portakallı pastanın püf noktası portakalların acısını alarak işleme koymaktır. Bunun için portakallarınızı suda haşlayın ve öyle ilave edin.
PORTAKALLI PASTA MALZEMELER
3 yumurta
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar badem unu veya normal un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
PORTAKALLI PASTA TARİFİ
Portakallı pasta tarifi için önce portakalları 30 dakika suda haşlayın. Böylece acılığı gidecektir. Ardından portakalları dilimleyin ve çekirdekleri çıkarın. Kabaca doğrayın.
Robottan geçirin. Ardından portakalları bir kaba alın ve badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın.
Çizgili bir kek kalıbına dökün. Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Ardından soğuyunca keki kalıptan çıkarın. Portakallı pasta servise hazır. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İsteyenler üzerine krem şanti, portakallı jöle ya da krema hazırlayabilir. Afiyet olsun...