Portakallı parfe her mevsimde yenen lezzetlerden biridir. Portakalın keskinliği ve kremanın tatlılığı ile bu yapımı kolay tatlı tarifi MasterChef'te gündeme gelmesi ile birlikte merak konusu oldu. Peki Portakallı parfe tarifi nasıl, malzemeleri neler? Portakallı parfe nasıl yapılır?
Parfe, Fransız mutfağından dünyaya yayılan dondurulmuş bir tatlıdır. Krema, ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, farklı meyve aromalarıyla zenginleştirilir. Fransızca da 'mükemmel' anlamına gelen parfe, farklı çeşitlerle sunulur. Fransız mutfağı klasiklerinden biri olan parfeyi bir de portakallı denemelisiniz.
PORTAKALLI PARFE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
75 gr şeker
1 adet çubuk vanilya
140 ml portakal suyu
250 ml çırpılmış krema
4 adet portakal
Servis için:
Taze nane
PORTAKALLI PARFE NASIL YAPILIR?
Portakalların beyaz kısımlarını dikkatlice soyun.
Yumurta sarısı, limon ve şekeri bir kapta çırpın. Vanilya tohumlarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Yumurta sarıları beyaz bir renk almaya başladığında yavaş yavaş portakal suyunu ekleyin.
Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın. Çırpılmış krema ile yumurta sarılarını yavaş yavaş birbirine yedirin.
Kalan portakal dilimlerini üzerine ekleyerek 4 saat dondurun.
Taze nane ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun