Kış portakallarınızı portakallı kurabiye yaparak değerlendirin

Portakallı kurabiye kış portakallarını değerlendirmek için harika bir tarif. Evi mis gibi kokutacak portakal ve kurabiye kokusuna hazır mısınız? Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz portakallı kurabiye tarifini adım adım anlattık. Tarif defterinizde mutlaka yer açacağınız kurabiyeyi denemek için işte öneriler...

Tarif defterinizde portakallı kurabiye tarifi yoksa eksiklik var demektir. Çünkü kış portakallarını değerlendirmenin en güzel yolu portakallı kurabiye yapmak. İşte kış günlerinde kokusuyla iştahınızı kabartan kurabiye tarifi...

PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 yumurta sarısı

250 gram margarin

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker

2 tane rendelenmiş portakal kabuğu

1 su bardağı portakal suyu

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

Üzeri için:

1 yumurta akı

İsteğe göre ceviz içi veya toz şeker

PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Portakallı kurabiyenin püf noktası margarini ve yumurtayı oda ısısında kullanmaktır. Mis gibi portakallı kurabiyeler için önce derin bir kapta şeker ve yumurta sarısını çırpın. Ardından margarin, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve sıvı yağı ekleyin ve yoğurun.

En son kabartma tozu ve unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizebilirsiniz. Önce ayrılan yumurta akına sonrada toz şekere ya da cevize batırabilirsiniz.

Portakallı kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...