KADİR TEKİN
Portakallı irmik helvasını tadanlar diğer helvayı artık yapmıyor. Portakal tadının ve kokusunun yerleştiği bu irmik helvası hem kolay hem lezzetli. 3 adımda portakallı irmik helvası tarifini videoyla sizlere hazırladık. İşte detaylar...
PORTAKALLI İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELER
Helvası için malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket dolmalık fıstık
2,5 bardak irmik
Tarçın
Şerbet için malzemeler
1 bardak su
1 bardak süt
2 bardak şeker
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket dolmalık fıstık
2,5 bardak irmik
Tarçın
PORTAKALLI İRMİK TARİFİ
1. İlk olarak şerbeti yapın. Şerbet için ocağın altını açın. Bir tencereye önce 1 bardak su, 1 bardak süt, 2 bardak şeker ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. 1 portakal kabuğu rendesi ekleyin. Karıştırın ve ocağın altını kapatın.
2. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın. 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin. 1 paket fıstıkla kavurun. Ardından 2,5 bardak irmik ekleyin. Rengi koyulaşana kadar kavurun.
3. Kaynamış olan sütlü şerbeti bu karışıma ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Suyu çekene kadar pişirin. Ardından portakalları yuvarlak dilim şeklinde kesin. Üzerine irmik helvasını koyarak servis edin. Portakallı irmik hazır. Afiyet olsun...