Portakaldan 8 kat fazla C vitamini içeriyor! Kahvaltılarınızda mutlaka yer açın...

C vitamini takviye olarak alınmalı. Biber de ise portakaldan daha fazla C vitamini buluyor. İşte detaylar...

Biber deyip geçmeyin. Herkes C vitamini olarak portakalı biliyor ancak biberde bulunan C vitamini çok daha fazla. İşte yeşil biberin faydaları...

YEŞİL BİBERİN FAYDALARI....

Güçlü bir antioksidandır

Antioksidan özelliklerinden sorumlu olan A, B, B6, B9 ve C vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücutta önemli roller oynayan bir grup vitamintir. Vücuda tehdit eden serbest radikallerle mücadelede yardımcı olurlar ve böylece genel sağlığı korurlar.

Kolon kanseri ile savaşır

Biberler, kalın bağırsaklarda anormal hücre büyümesini engelleyen A, C ve B9 vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücuttaki kanserojenlerle savaşır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Bahsedilen yeşil biber, bağışıklık sistemimizi artıran çok sayıda vitamin ile donatılmıştır. Patojenlerin vücuda girmesine karşı savaşan ve önleyen beyaz kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.

Kemiği güçlendirir

Güçlü ve kemiklerin kırılmasını önleyen kalsiyum mineralleri ile zenginleştirilmiştir.

Yaşlanmayı geciktirir

Yaşlanma karşıtı gıdalar arasındadır. Cildi pürüzsüz tutarlar ve ciltteki kırışıklıkları azaltırlar, böylece yaşlanmayı caydırırlar.

Diğer sağlık yararları arasında vücudumuzdaki ve diğerleri arasında homosistein seviyesinin düşürülmesi yer alır.

Kilo Vermenize Nasıl Yardımcı Olurlar

Bir fincan porsiyon başına sadece 28 kalori içerdiğinden ve bu kalorilerin birçoğu vücuda tam olarak emilmeyen diyet lifinden gelir, bu da endişelenmeden bu sebzeyi yiyebileceğiniz anlamına gelir. Öğünler arasında atıştırmak, kalori hedefinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olurken, nibble için bir şeyler sağlar.