Porselen gibi cildin 7 altın maddesi! Güzellik uykunuzu alın, nemlendirin

Porselen gibi sımsıkı ve lekesiz cildin sırlarını derledik. Sebze ve meyve tüketmek, düzenli uyku uyumak, cildi nemlendirmek güzelleştiriyor. İşte cildi güzelleştiren 7 altın madde...

Herkes sağlıklı bir cilde sahip olmak ve cildini sevmek ister. Günümüzde sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolunun pahalı serumlardan ve birçok ürün kullanmaktan geçtiği düşünülse de, aslında çok temel maddelere dikkat ederek sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak mümkün. İşte porselen gibi bir cilde sahip olmak için yapmanız gerekenler...

1. BOL BOL SU İÇİN

Düzenli bir şekilde cilt bakımı yapıyorsunuz ve cildiniz istediğiniz gibi değil mi? Bu noktada her gün yeteri kadar su içip içmediğiniz hakkında düşünmelisiniz. Su içmek cildinizi nemli tutar ve nemli bir cilt, sağlıkla ışıldar.

2. SAĞLIKLI BESİNLER TÜKETİN

Yediğimiz besinler neyse cildimiz de öyle görünecektir. Bu sebeple, hem beden sağlığımız hem de cilt sağlığımız için sağlıklı beslenmeli, bol bil vitamin almalısınız. Meyve ve sebze tüketerek vücudunuzun ve cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve minerallere ulaşabilirsiniz.

3. UYKUYU İHMAL ETMEYİN

Cildinizin yenilenmesi için her gün 7-8 saat arasında uyumalı ve dinlenmelisiniz. Biz uykudayken vücudumuz ve cildimiz kendi kendini onararak tedavi eder. Uykusuzluk cilt sağlığımızı olumsuz yönde etkileyeceği gibi, bizi bedenen de yorgun ve takatsiz yapar.

4. CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Sağlıklı beslenerek bol bol su tüketmek ve iyi uyumak gibi en önemli maddelerden sonra, cilt temizliği gelmektedir. Her gün, cilt tipinize uygun bir temizleme jeli ya da köpüğüyle cildinizi yıkamalısınız. Eğer makyaj yapıyorsanız, bu işlemi makyajınızı temizledikten sonra yapmalısınız. Ayrıca, yastık kılıfınızı sıklıkla değiştirerek de cildinizi temiz tutabilirsiniz.

5. CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Cilt bakımınızda az ve etkili ürünler kullanmalısınız. Her sabah ve akşam cildinizi yıkadıktan sonra yüzünüzü nemlendirmelisiniz. Nemlendirici kreminizi, yüz tipinize uygun seçmelisiniz. Bu adımla birlikte, hem yaşlanmanızı geciktirecek hem de cildinizin sağlıklı olmasını sağlayacaksınız.

6. GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN

Cildinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, güneş koruyucu kullanmaktır. Yaz kış fark etmeksizin, cilt tipinize uygun bir güneş koruyucu kullanarak, cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak yaşlanmanın etkilerini yavaşlatabilirsiniz. Ayrıca bu adım, sizi cilt kanserinden de koruyacaktır.

7. ILIK SUYLA DUŞ ALIN

Sıcak suyla duş almak, cildinizi oldukça fazla kurutacaktır. Eğer banyoda çok fazla kılıyorsanız ve sıcak suyla duş alıyorsanız cildinizin erken kırışma ihtimali yüksektir çünkü cilt kuruluğu, kırışıklıkların en büyük sebeplerindendir. Bu nedenle, duşunuzu ılık suyla almalısınız.