Porçözle ovmuş gibi! Kararmış bardak diplerini 10 dakikada temizliyor

Bardak dipleri çay ve kahve etkisiyle sararma ve kararma durumunda olabilir. Sadece 10 dakikada bardaklarınızı temizleyebilirsiniz. İşte adım adım bardak temizliğini detayları...

Zor lekelerin başında bardak diplerinin kararması var. Birkaç malzemeli karışımla bardakları ilk gün ki temizliğine kavuşturabilirsiniz.

10 DAKİKADA İNATÇI LEKELERE VEDA EDİN

Bu yöntem sayesinde hem inatçı lekelerden pratik bir şekilde kurtulacaksınız hem de bardaklarınız ilk günkü haline dönecek. Üstelik sadece 10 dakika ayırmanız yeterli.

MALZEMELER

Sıcak su, beyaz sirke, yumuşak bir bez bu işlem için yeterli.

NASIL UYGULANIR?

Kupanın yarısına kadar sıcak su ve kalan kısmına da beyaz sirke ekleyip 10 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduğunda ise içerisinde karışımı döküp yumuşak bir bez ile kupanın içini iyice ovalayın. Ovalama işlemi esnasında lekelerin kupadan uzaklaşarak beze yapıştığını göreceksiniz. Sonrasında ise bardağınızı yıkayıp durulayabilirsiniz.

KUPA TEMİZLİĞİ İÇİN ALTERNATİF ÖNERİLER

Kupanın içerisindeki inatçı kalıntıları temizlemek için yalnızca beyaz sirke kullanmanıza gerek yok. Karbonat ve tuz beyaz kupaları ilk günkü haline döndürmeye yetecek.

KARBONAT

Bir çay kaşığı karbonat ile bir miktar suyu karıştırarak macun kıvamına getirerek işe başlayın. Süngerin yumuşak tarafı ile lekeli olan bölgeye karışımı nazik bir şekilde uygulayabilirsiniz. Sonrasında ise ılık su ile durulayın. Aynı işlemi bir diş fırçası yardımıyla da yapabilirsiniz.

TUZ

Kupanın içerisini biraz ıslatın. Yaklaşık bir çorba kaşığı tuz ile kupadaki lekeleri ovalayarak çıkarın. Ayrıca bir serpiştirdiğiniz tuzları limon kabuğu ile ovalayarak daha etkili bir çözüm elde edebilirsiniz.