Soğan ve kaşarla harmanlanan omleti ekmeksiz tüketebilirsiniz. Son derece doyurucu olan taze soğanlı pofuduk omletin püf noktaları neler?
TAZE SOĞANLI POFUDUK OMLET TARİFİ
Yapımı için malzemeler
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış taze soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze soğanlı pofuduk omlet tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaların aklarını ve sarılarını iki ayrı kaba ayırın.
Aklarını mikser yardımıyla köpük olana kadar çırpın.
Sarıların içine tuz, karabiber ilave edip hafifçe çırpın ve akların içine ilave edip spatula ile karıştırın.
Tavayı hafifçe yağlayın ve ocağa alın.
Yumurta karışımını tavaya koyun ve hafifçe yayın.
Bir kapak kapatıp, kısık ateşte 2-3 dakika pişirin.
Sonra kapağı açıp rendelenmiş kaşar peynirleri ve ince doğranmış taze soğanı serpip kapağı tekrar kapatın.
Yaklaşık 3 dakika sonra kapağı açın ve omletinizi ikiye katlayıp tabağa alın.