Pizzacılarda yok satan sarımsaklı ekmek! Evde kendiniz hazırlayın, üzerine kaşar...

Sarımsaklı ekmek sade haliyle bile lezzet şöleni yaşatıyor. Sarımsaklı ekmek üzerine sos için sarımsak ve tereyağı şart. Gözleme şeklinde açılan hamur sonrasında müthiş bir lezzete dönüşüyor. İşte sarımsaklı ekmek tarifi...

Sarımsaklı ekmek hem çok doyurucu hem de çok lezzetli. Sıcacık servis edilebilen sarımsaklı ekmekler çay eşliğinde çok iyi gidiyor. Peki nasıl yapılır?

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı süt

2,2.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 dolu yemek kaşığı kuru maya

Sarımsaklı sos için:

10-12 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı fesleğen

Üzeri ve arası için:

1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Hamur için ılık sütü, şekeri ,tuzu ve mayayı biraz karıştırıp azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edin.

Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirin ve üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

Hamuru mayalanmaya bırakıp hemen sarmısaklı sosunu hazırlayın.

Sarımsakları rendeleyip üzerine ince kıyılmış maydanozu, kekiği, fesleğeni ve 2 yemek kaşığı tereyağını ilave edin.

Çatal yardımı ile yağı içerisinde ezerek karıştırın. Ve sosu dinlenmeye bırakın.

Mayalanmış hamuru tezgaha alıp tekrardan yoğurup 2 eşit bezeye bölün.

Bezeleri unlayarak merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın.

Açmış olduğumuz hamurların yarım kısmına sarımsaklı sos sürüp, kaşar peynirini ilave edin.

Hamurun bir tarafını diğerinin üzerine getirip gözleme yapıyormuş gibi şekil verin.

Kenarlarını çatal ucu ile bastırarak kapatın.

Kalan sarımsaklı sosu üzerlerine sürüp kaşar peyniri serpin.

Bir bıçak yardımı ile 2 parmak aralıklı olarak kesin.

Alt kısmını kesmemekte özen gösterin.

Sadece üzeri kesilmesi yeterli.

Hazır olan ekmeklerimizi 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Fırından çıkan emeklerinizi sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun