Pizza lezzetinde gözleme tarifi! Püf noktası krep hamurunun 3 dakika çırpılması

Kahvaltıda pizza yapmaya üşenebilirsiniz. Sabah yapacağınız zengin malzemeli gözleme nasıl yapılır? Bu müthiş lezzetin detaylarında neler var? İşte yanıtı...

Hilal Çakır

Bu gözleme içerisine sucuk, biber, domates giriyor. Zengin baharatlarla güzelleşen kahvaltılık lezzet nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kahvaltıya farklı bir tarif yapmak istiyorsanız pizza usulü gözlemeyi yapabilirsiniz.

PİZZA LEZZETİNDE GÖZLEME TARİFİ

Bardak ölçüm 200 ml

Krep hamuru için:

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

Tuz

İç malzemeleri için:

Yeterince küçük doğranmış sucuk

1 adet domates

1 adet yeşil biber

Yarım kapya biberi

Damak tadınıza göre tuz, pul biber ve kekik

Yeterince kaşar

YAPILIŞI

Hamuru için uygun bir kaba yumurta alınır.

Tel çırpısıyla güzelce çırpılır.

Daha sonra sıvı yağ, süt ve tuz eklenir ve tekrar çırpılır.

En son un eklenir güzel pürüzsüz bir karışım elde edilir.

Domatesin ortadaki çekirdek kısmı alınır ve biberlerle birlikte küçük küçük doğranır.

Sucuk da biraz küçültür ve ayrı bir tava içersinde 2-3 tur sotelenir.

Bu malzemeleri birleştirip tuz ve baharat ekleyip kenarda bekletin.

Yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve ısıtın ben yağ eklemedim ama yapışır diye düşünüyorsanız 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz her hamuru döktüğünüzde.

Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün tavayı çevirerek, heryerini eşit kaplayacak şekilde yayın.

Hamurun bir tarafı hafif piştiğinde çevirin.

Pişen tarafın yarısına gelecek şekilde iç harçtan koyun ve bir tarafını diğer tarafına eşit gelecek şekilde kapatın.

Ters yüz yaparak pişirin.

Afiyet olsun.