Pişirilmeden servis edilen lezzet: Steak tartar

MasterChef Türkiye'de üçlü düello turunda yarışmacıların karşısına çıkan steak tartar isimli Fransız mutfağının klasiği olan yemek ekran başındakilerin de yemeğe karşı ilgisini artırdı. Yemek konusunda iddialı olanlar ve bu tarz yarışmalara kendini hazırlayanlar steak tartar tarifini arama motorlarında sorgulamaya başladı. İşte lezzet avcıları için MasterChef steak tartar tarifi ve malzemeleri...

Steak tartar Fransız mutfağının klasik yemeklerinden biri olarak biliniyor. MasterChef Türkiye'de üçlü düello turunda yarışmacıların karşına çıkan steak tartar tarifi merak ediliyor. Mutfakta farklı tarifler arayanlar için çeşitli alternatiflerin sunulduğu MasterChef tarifleri araştırılıyor. 24 Temmuz Cuma gününün tarifi olan steak tartar tarifi yumurta, kıyma, hardal ve acı sosun bir araya gelmesinden oluşuyor. İşte steak tartar tarifi ve malzemeleri hakkında detaylı bilgiler...

STEAK TARTAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

200 gram satır dana kıyma

1 yumurta

1 yemek kaşığı acı hardal

1 yemek kaşığı kapari

1 yemek kaşığı acı sos

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

2 arpacık soğan

1 tutam maydanoz

STEAK TARTAR NASIL YAPILIR?

Etinizi tahta üzerinde çok keskin bir bıçak yardımı ile kıyma kıvamında kesin.

Çok ufak doğradığınız kuru soğanı, maydanozu, turşuyu, kapariyi, worcestershire sosu, dijon hardalını, zeytinyağını, tabasco acı sosu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Servis sırasında arzu edilirse etden eşit miktarlarda tabaklara alınıp ortasına havuz açılıp yumurta sarısını ilave edebilirsiniz.

Yanında kızarmış ekmek ve patates kızartması ile servis edilmesi önerilir.

Steak tartare çiğ yenen bir et olduğundan, güvenilir bir kasaptan alınması ve hazırlandıktan sonra bekletilmeden yenmesi çok önemlidir.

STEAK TARTAR NEDİR?

Satırda incecik çekilmiş dana kıymasının, çeşitli malzemelerle lezzetlendirildikten sonra pişirilmeden servis edilmesine steak tartare adı veriliyor.