Kahvaltı ve çay saatleri için pratik pişi tarifi ve malzemeleri! Pişi nasıl yapılır?

Pişi, Türk kahvaltıların vazgeçilmezi haline geldi. Sıklıkla tarifi merak edilen pişinin en pratik haliyle sizlere bu haberimiz üzerinden merak edilenleri paylaşacağız. Pişi ya da hamur kızartması, Anadolu'nun farklı yerlerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan ama her şekilde lezzetine doyum olmayan bir hamur işi. Kahvaltı sofralarına renk katmasının yanı sıra özellikle kandil günlerinde de bol bol yapılıp eşe dosta dağıtılması adet olan pişi, mayalı hamurla yapıldığında oldukça nefis oluyor. Siz de mayalı pişiyi denemek isterseniz tarifimiz çok işinize yarayacaktır.

Türk kahvaltılarının olmazsa olmazı haline gelen pişi için en pratik tarifi sizlere hazırlıyoruz. Kahvaltılarda servis edilirken aynı zamanda çay saatlerinde de sevilerek yiyilen pişi tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. Peki en kolay tarifi ile pişi nasıl yapılır? İşte kahvaltı ve çay saatleri için leziz pişi tarifi ve malzemeleri

PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağıılık su

1 yemek kaşığıtoz şeker

1/2 paketyaş maya(21 gram)

5 su bardağıun

1 tatlı kaşığıtuz

Kızartmak için:

2 su bardağıayçiçek yağı

PİŞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

PİŞİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Kızartma yağını soğuduktan sonra kapağı kapalı bir kavanozda, oda sıcaklığında, karanlık bir dolapta saklayabilir diğer kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.

PİŞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.

10 dakika kadar dinlendirin.

Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.

Hamuru 10 dakika kadar çeke çeke yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.

Mayalanmış hamuru merdane ile açın

Su bardağı ile keserek şekillendirin. Kestiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın.

Pişilerinizi fazla yağını bırakması için bir iki dakika havlu peçete üzerinde dinlendirin.

Afiyet olsun.