Pirinçler böyle dipdiri

Pirinç pilavı Türk kültüründe sevilen yemeklerin başında geliyor. Sofraların aranılan lezzeti pirinç pilavını yapmak ise maharet istiyor. Pirinç pilavının lezzet kıstasları ise beyaz, diri ve iri taneli olması. Peki diri pirinç pilavı yapmanın püf noktası nedir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pirinç pilavı sulu yemeklerle yanında vazgeçilmez ikili. Pirinç pilavını herkes denese de az kişi tutturabiliyor. Pirinç pilavını tereyağı ile yapmak tadına lezzet katabilir. Şehriye ve arpa ise hem göze hem damağa hitap edebilir. Peki diri pirinç pilavı yapmanın püf noktası nedir? İşte cevabı...

PİRİNÇ PİLAVI PÜF NOKTASI

Pirinci suda bekletirken suyun içerisine iki damla limon suyu ve 1 çay kaşığı tuz atarsanız pirinciniz beyaz ve iri taneli olacaktır.

Tarife başlamadan önce pirinçler ayıklanmalı ve suda bekletilmelidir. Bu sayede yumuşamaları sağlanır.

Her pirinç cinsinin su çekme oranı birbirine göre farklı olduğu için öncelikle 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 1.5 su bardağı su ekleyin. Pirinçlerin hafifçe diri kalması durumunda biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Pilav yapımında mutlaka tereyağı kullanın. Böylece yemeğinizin tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

Pirincin rengini kaybetmemesi için, pişirme esnasında içerisine birkaç damla limon sıkın.

Haşlama suyunun içerisine, et suyu veya tavuk bulyon koyarak aromasını arttırabilirsiniz.

Pilavı hazırlarken tahta kaşık kullanın. Suyu ilave ettikten sonra tencerenin içerisine yayın ve kapağını aralık bir şekilde kapatın.

Pişirme işlemi bitene kadar pirinci karıştırmamaya özen gösterin.