Pirincin suyuna 1 kaşık ekleyin, tane tane oluyor!

Pilavınız hep lapa mı oluyor? Pirincin suyuna ekleyeceğiniz 1 kaşık malzemeyle pilavınız tane tane dökülmesini sağlayabilir. Ustalık gerektirmeyen lezzetli pilavın püf noktaları haberimizde…

AZİME KAHYA

İyi pilavın tanımı yapılırken genelde pirincin tane tane olmasından bahsedilir. Peki, tane tane pilav nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav, yapımı basit gibi görünse de çoğu zaman lapa ya da yapış yapış olabiliyor. Oysa mutfakta uygulayacağınız ufak bir püf noktasıyla pilavınız hem lezzetli hem de tane tane oluyor. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan şey sadece evinizde zaten bulunan basit bir malzeme.

Mutfağınızda büyük ustalık gerektirmeden, sadece pirincin suyuna ekleyeceğiniz 1 kaşık malzemeyle pilavınız artık her zaman tane tane olacak. İşte püf noktalar...

PİLAVI TANE TANE YAPMANIN SIRRI

Pirinci yıkayıp nişastasını akıttıktan sonra haşlama suyuna 1 kaşık limon suyu ekleyin.

Limon suyu, pirincin dağılmadan pişmesini sağlar ve beyazlığını korur.

Sonuç: Yapışmayan, tane tane ve iştah açıcı pilav.

ALTERNATİF YÖNTEMLER

1 kaşık sirke: Limon yoksa aynı etkiyi sirke de gösterir.

1 kaşık tereyağı: Suyuna eklenen tereyağı, hem lezzeti artırır hem de pirincin birbirine yapışmasını engeller.

Bir tutam tuz: Pirincin dokusunu korur ve tane tane olmasına yardımcı olur.