Sofralarda sevilen lezzet: Zeytinyağlı pırasa tarifi

Sofraların sevilen lezzeti zeytinyağlı pırasanın nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Zeytinyağlı pırasayı sevenler yapım aşamasını ve kullanılan malzemeleri öğrenmek istiyor. Haberimizin devamında zeytinyağlı pırasa tarifini bulabilirsiniz.

Zeytinyağlı pırasa tarifi merak ediliyor. Zeytinyağlı pırasa çoğu zaman sofralarda yerini alıyor. Zeytinyağlı pırasanın özel tarifi vatandaşların araştırdığı konular arasında bulunuyor. Haberimizin devamında zeytinyağlı pırasanın tarifini bulabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ  İÇİN MALZEMELER

4 kişi için;

5 adet pırasa

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım kahve fincanı Pirinç

2 adet Havuç

1 adet Kuru Soğan

Yarım limon suyu

2 adet Domates

1 çay kaşığı Toz Şeker

1,5 su bardağı sıcak su

Tuz

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ YAPILIŞI

Zeytinyağlı pırasa yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.

Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.

Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.

Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.

Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.

Kapağı açılır. Bir buçuk bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.

Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.

Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.